Sedmi folklorni susreti “Slatina 2018” u Šamcu

Sedmi folklorni susreti “Slatina 2018” na kojima je nastupilo šest kulturno-umjetničkih društava iz BiH, održani su juče u Srednjoj Slatini kod Šamca.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević istakao je da ova manifestacija okupljaja mlade ljude koji čuvaju istoriju, tradiciju i kulturu.

Predsjednica SPKD “Prosvjeta” iz Srednje Slatine Marija Marić rekla je da ovo društvo, koje je organizator susreta, ima oko 60 članova, te da su druženjem i organizacijom ovakvih manifestacija promjenili sliku sela i stekli veliki broj prijatelja.

Na ovim folklornim susretima predstavili su se SPKD “Prosvjeta” iz Lopara, KUD “Napredak” iz Odžaka, KUD “Napredak” iz Bušletića kod Doboja, KUD “Trebava” iz Koprivne kod Modriče, KUD “Zmaj od Bosne” iz Gradačca i domaćin “Prosvjeta”, prenose agencije.

Rukovodilac sekcije za očuvanje tradicije u SPKD “Prosvjeta” iz Lopara Mitar Spasojević rekao je da ovo društvo dolazi u Srednju Slatinu od osnivanja, a mještanima su se predstavili sa izvornim pjesmama sa područja Majevice.

Predsjednik KUD “Zmaj od Bosne” iz Gradačca Indira Gibić rekao je da su prvi put nastupili u Srednjoj Slatini, a publici su se predstavili sa bugarskim igrama.

Tagovi: