Dodik i Govedarica se pogledali u uči i ispili viski u čast slave grada Bijeljine

Grad Bijeljina danas proslavlja krsnu slavu Svetog Pantelejmona, a svetu liturguju u Crkvi Svetog Đorđa predvodio je zvorničko-tuzlanski episkop Fotije sa sveštenstvom.

Zanimljivo je da je prvi čovek Bijeljine Mićo Mićić okupio brojnu delegaciju, koja je prisustvovala ovogodišnjim svečanostima.

U svečanoj litiji koja je prošla gradom našle su se delegacije iz 25 bratskih i prijateljskih gradova iz zemalja i regiona, ali i politički protivnici u Republici Srpskoj.

Tako su kroz grad, rame uz rame, prodefilovali predsjednik RS Milorad Dodik, ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, lideri SDS i PDP Vukota Govedarica i Branislav Borenović.

Kako BN prenosi, ljuti politički protivnici Dodik i Govedarica su se, kako običaji nalažu, pogledali u oči, kucnuli čašama i ispili viski u čast slave grada Bijeljine.

Nakon vjerskog obreda zvanice su prisustvovale slavskom ručku, a kum ovogodišnje slave je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kapitalni projekti

Bijeljina je za Srpsku važan strateški centar u koji je u Vlada u posljednjih nekoliko godina uložila više od 300 miliona KM za različite kapitalne projekte.

– Posebno mi je drago da je i to omogućilo da se ovdje danas na ovakav način obilježava krsna slava grada. Republika Srpska je ponosna na svoja dostignuća i njegovanje mira među ljudima. Srpska je ponosna i na to što u nju dolaze gosti kojima pokazujemo sva svoja dostignuća koja se danas mogu vidjeti i u Bijeljini – rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da i kao predsjednik Vlade i kao predsjednik Srpske učestvuje i niz godina unazad radi na kapitalnim projektima u ovom gradu – izgradnji bolnice u Bijeljini, protočnom kanalu i obilaznici oko Bijeljine.

– Danas gradimo Drinski nasip kao jedan od strateših infrastruktutnih objekata koji će odbraniti Bijeljinu od visokih voda – istakao je Dodik.

Tagovi: