U Gajevima kod Šamca služen parastos za poginule srpske borce

U Gajevima kod Šamca u Spomen-hramu Svete Petke juče je služen parastos za 18 poginulih boraca i tri civilne žrtve posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata, te za 16 žrtava iz Drugog svjetskog rata sa ovog područja.

- Dužnost svih nas je da se na današnji dan poklonimo svima onima koji su dali najveću cijenu, svoje živote, kako bi smo mi danas živjeli u našoj Republici Srpskoj - rekla je načelnik Odjeljenja za opštu upravu Lepa TrivićTrivićeva.

Ona je dodala da je obaveza republičkih i lokalnih vlasti da se brinu o porodicama palih boraca, ratnim vojnim invalidima, borcima i svima onima zbog kojih danas slobodno živimo.

Predsjednik mjesne Boračke organizacije Gajevi Čedo Lukić rekao je da je crkva na kojoj su uklesana imena poginulih sagrađena 2002. godine.

- Žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene. Danas, i svaki dan, mi se poklanjamo našim herojima iz svih ratova koji su nam stvorili bolju budućnost - rekao je Lukić.

Nakon parastosa, koji je služio gornjoslatinski sveštenik jerej Dragan Pavlović, položeni su vijenci i prislužene svijeće.

Parastosu su, osim porodica poginulih, predstavnika Boračke organizacije i mještana Gajeva, prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti.

Tagovi: