Održana Javna tribina Udruženja penzionera

Udruženje penzionera iz Šamca organizovalo je Javnu tribinu pod nazivom „Socijalno-ekonomsko stanje i život starih lica u lokalnoj zajednici“ gdje su penzioneri imali priliku da načelniku opštine postave pitanje.
 

Načelnik opštine Šamac, Đorđe Milićević se zahvalio penzionerima na razumjevanju, te izrazio zadovoljstvo na ukazanoj prilici da na ovaj način razgovara sa njima i sasluša probleme sa kojim se susreću.

Milićević kaže da je Opština Šamac sa svojim iako skromnim Budžetom napravila pomak i za Udruženje ove godine izdvojila 4.000 KM te će naredne godine nastojati u skladu sa mogućnostima da taj iznos poveća. Pored tih sredstava opština će finansirati i jednodnevni izlet za penzionere.

-Takođe, sljedeće godine ćemo kroz projekat „Zdravo starenje“ obezbijediti sredstva ovom Udruženju, što podrazumijeva dolazak medicinskih sestara najugroženijim licima iz ove kategorije– kaže Milićević.

Predsjednik Udruženja penzionera Ljubomir Čordašević kaže da se najviše pitanja penzionera odnosilo na socijalnu problematiku koja je inače stalno na dnevnom redu.

-Načelnik je zainteresovan da pomogne penzionerima, ali preko Udruženja penzionera, a ne pojedinačno i što je veoma bitno, penzioneri su zadovoljni odgovorima za kojima su do sada tragali. Takođe, ohrabrila ih je činjenica da na ovaj način mogu ostvariti svoja prava, što nam i jeste cilj– kaže Čordašević.