Parastos za četiri borca VRS iz Škarića

Kod spomen-ploče ispred Omladinskog doma u Škariću kod Šamca su položeni vijenci i služen parastos za četiri pripadnika Vojske Republike Srpske iz tog mjesta koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
 

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević izrazio je poštovanje prema ovim borcima koji su živote dali za slobodu i za Republiku Srpsku.

-Ostaje obaveza da ove ljude ne zaboravimo, te da ih dostojno poštujemo, zato bi nas trebalo više biti na parastosima i učiniti sve da njihove porodice dostojno žive-rekao je Milićević.

On je pozvao članove Boračke organizacije Škarić i opštinske boračke organizacije da formiraju građevinski odbor i da se dogovore oko početka izgradnje kapele na groblju u Škariću u šta će se opština aktivno uključiti.

Predsjednik mjesne Boračke organizacije Mito Šišić rekao je da se od 1998. godine, kada je podignuta spomen-ploča, parastos uvijek služi na ovaj dan.

-U sjećanje i čast poginulim borcima, svake godine se održava Memorijalni turnir, a ove godine je to 22. po redu na kome učestvuje 11 sportskih ekipa- rekao je Šišić dodavši da je nagrade obezbijedila opština Šamac.

Tagovi: