Druga strana migrantske krize u Bihaću: Migranti pozvani na meč protiv Veleža

"Rođene" će u Bihaću dočekati zaista neočekivano "Jedinstvo" pošto će bihaćki klub sa tribina zajedno bodriti domaći navijači i migranti.

Ako je suditi prema rezultatima iz prva dva kola Prve lige FBiH za titulu i plasman u bh. elitu će se boriti mostarski Velež, sarajevski Olimpik, Zvijezda iz Gradačca i bihaćko Jedinstvo.

Prvi derbi između vodeće "četvorke" igra se ovog vikenda u gradu na Uni, na stadionu Pod Borićima, između Jedinstva i Veleža.

Klub iz Bihaća je pred subotnji duel sa Veležom na Facebook stranici NK Jedinstvo Bihać objavio najavu meča iskoristivši insert iz filma "Hrabro srce" u kojem se Mel Gibson, koji tumači lik Vilijama Volasa, obraća svojim vojnicima pred bitku, ali riječima trenera Jedinstva Vlade Jagodića.

Osim što su ovim motivacionim videom animirali domaće navijače, čelnici kluba su učinili jedan zaista lijep gest koji u potpunosti opravdava ono što ime kluba i predstavlja - Jedinstvo, koje je u vrijeme migrantske krize u Unsko-sanskom kantono itekako potrebno.

Naime, u Bihaću su osvanule pozivnice migrantima koji borave u gradu da besplatno dođu na meč i bodre domaći tim protiv Veleža, piše Mondo.

Takođe treba istaknuti, da je Velež na posljednja dva gostovanja u Bihaću ostvario i dvije pobjede – 2:1 i 6:3, ali "Jedinstvo" nikad nije bilo jače u gradu na Uni.

Tagovi: