Obilježeno 25 godina od osnivanja Boračke organizacije Šamac

U Šamcu je obilježeno 25. godina od osnivanja opštinske Boračke organizacije koja broji 2.000 članova.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Šamac Lazar Blagojević rekao je da imaju 19 mjesnih boračkih organizacija, da članstvo čine demobilisani borci, porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi, te da su ponosni što je najveći broj demobilisanih boraca u ovoj organizaciji.

Blagojević je napomenuo da boračke kategorije nisu zadovoljne ni materijalnim ni statusom koji imaju u društvu, što je stav i republičke i šamačke boračke organizacije.

Prema njegovim riječima, boračka populacija nije dovoljno vrednovana za sve ono što je žrtvovala tokom rata i nije našla svoje mjesto u društvu.

Nekadašnji predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Savo Cvjetinović istakao je da je Republika Srpska garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima, kao i da će biti ostvarena prava boračkih kategorija.

On je podsjetio da je prvi i osnovni programski cilj BORS-a očuvanje Republike Srpske.

Šef kabineta načelnika opštine Jadranka Đukić rekla je da je Opštinska uprava Šamac podržavala sve aktivnosti koje provodi Boračka organizacija opštine Šamac i da je iz budžeta izdvajala sredstva za njihov rad, što će nastaviti da radi.

Povodom 25 godina od osnivanja opštinske Boračke organizacije u Šamcu služen je parastos za poginule, položeni su vijenci na centralni spomenik i održana svečana sjednica na kojoj su istaknutim pojedincima podijeljene plakete za nesebičnu podršku koju su pružali Boračkoj organizaciji.

Tagovi: