Otvoreni Dani hrvatskog filma u Orašju

Filmski festival "Dani hrvatskog filma" u Orašju svečano je otvoren u subotu naveče i trajaće do 8. septembra.

Na otvaranju 23. po redu festivala u kino dvorani u Orašju tradicionalno se okupio veliki broj glumaca, reditelja i osoba iz svijeta filma, hrvatskog glumišta, prijatelja festivala.

U okviru festivala biće predstavljeno osam filmova i to šest filmova iz najnovije hrvatske kinematografije koji su prikazani na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, te gostujući filmovi iz BiH i Srbije.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović prisustvovao je u svojstvu visokog pokrovitelja svečanom otvaranju festivala, čiji je organizator Udruga Filmski festival Dani hrvatskog filma Orašje.

Otvarajući festival, Čović je kazao kako Orašje s ovom produkcijom film festivala stvara jednu potpuno novu dimenziju, te je iskazao zadovoljstvo što je i ove godine, s različitih strana RH i BiH došlo na ovaj tradicionalni festival filma, kako bi se podijelila radost i s lokalnim ljudima.

Onj je uputio i zahvalu Ivi Gregureviću, inicijatoru tog velikog kulturnog događaja u Orašju te poželio svima da uživaju u filmskoj umjetnosti tokom trajanja festivala.

Tagovi: