Igrači Zvijezde 09 namještali rezultate za kladionicu, uprava podnosi prijave protiv njih

Nekoliko fudbalera Zvijezde 09 upleteno je u namještanje rezultata njihovog kluba, a kako se sumnja oni su bili u dosluhu sa nekim ljudima koji su uplaćivali novac u kladionicama.

Kako nezvanično saznajemo ti igrači su pokušali da uvuku i ostale prvotimce tima iz Etno sela “Stanišići” o čemu postoje pouzdani dokazi koje će uprava Zvijezde 09 predočiti istražnim organima.

O svemu je upoznato rukovodstvo Fudbalskog saveza BiH, pa ostaje da se vidi epilog ovih nečasnih radnji pojedinih fudbalera debitanta u premijerligaškom društvu.

Kako smo nezvanično saznali uprava Zvijezde 09 sumnja da su u nameštanje rezultata umješani štoperi Nemanja Vejnović i Ibrahim Škahić, a da se sumnja na još nekoliko igrača.

U dosadašnjih osam kola Zvijezda 09 još uvijek nije ostvarila prvenstvenu pobjedu, a gotovo sve pogotke su primili poslije individualnih grešaka odbrambenih igrača, piše Srpskainfo.

Odbrana Zvijezde 09 je najlošija u ligi sa 20 primljenih pogodaka, a samo u posljednja tri meča golman tima iz Bijeljine je čak 12 puta vadio loptu iz mreže.