U Šamcu počela izgradnja supermarketa u kojem će raditi 25 radnika

U Šamcu je počela izgradnja maloprodajnog objekta “Đurić MBB” u koji će biti uloženo 2,5 miliona KM i gdje će biti zaposleno 25 radnika.

Vlasnik firme “Đurić MBB” Miloš Đurić rekao je da ovo preduzeće, koje već 21 godina posluje u Republici Srpskoj, mještanima Šamca i okolnih opština u svojim supermaketima pruža širok asortiman proizvoda.

On očekuje da će radovi na novom objektu, koji će se prostirati na 900 metara kvadratnih, biti završeni krajem maja sljedeće godine.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da je ovo drugi objekat koji se gradi na području Šamca u zadnjih šest mjeseci, što govori da ova opština dobija obris ozbiljnog trgovačkog mjesta, prenose agencije.

- Obezbijedićemo više sredstava u budžetu opštine Šamac po osnovu prihoda od prodaje gradskog građevinskog zemljišta, zatim od rente i naknade koja se naplaćuje prilikom izdavanja građevinske dozvole, a najvažnije je da ćemo obezbijediti 25 novih radnih mijesta - rekao je Milićević.

On je dodao da je obaveza opštine da svakom investitoru koji dolazi Šamac u što kraćem roku pruži neophodne dozvole radi stvaranja ambijenta koji će privući nove investitore.

Tagovi: