Održano humanitarno veče “Svim srcem za Helenu”

Na humanitarnoj večeri “Svim srcem za Helenu” u Šamcu prikupljeno je 1.870 KM za liječenje četvorogodišnje Helene Sekulić iz Gornje Slatine, koja ima kraću desnu nogu, nedostatak lisne kosti i dva prsta, zbog čega joj je neophodno hitno liječenje u Njemačkoj.

 

Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama iz Šamca organizovalo je sinoć koncert u Kino dvorani, a u narednom periodu planirani su i u Slatini, Obudovcu i Crkvini.

Na koncertu su učestvovali Pjevačko društvo “Heruvimi”, kulturno-umjetnička društava “Šamac”, “Crkvina”, “Obudovac”, Plesni klub “Princes”, te satirično pozorište “Bibac”, koji su priredili bogat kulturno-zabavni program za nekoliko stotina posjetilaca.

Predsjednik Udruženja Stanislav Milovanović rekao je da su djeca i volonteri iz ovog udruženja napravili kutije za prikupljanje humanitarne pomoći koje su postavljene u poslovnim objektima na području opštine i biće tu još 20 dana, a otvoreni su i računi za prikupljanje pomoći.

Prema njegovim riječima, Heleni je veoma otežan hod, ima ortopedske cipele, te je neophodno liječenje.

– Za sada su zakazane tri operacije – koljena, stopala i produženja kosti, u roku od godinu dana – rekao je Milovanović i dodao da je prva operacija planirana za septembar ili oktobar u zavisnosti od prikupljenih sredstava.

Milovanović napominje da je Heleni neophodna i ortoza koja će joj znatno olakšati hod.

Helenini roditelji unaprijed su zahvalili svima za pruženu pomoć, te istakli da su dobili termin 23. septembar za operaciju, ali su ga pomjerili za 18. novembar, jer nije bilo dovoljno novca.

– Za prvu operaciju i izradu ortoze potrebno je oko 13.000 evra – istakli su roditelji Jovana i Slađan, te pozivali sve dobre ljude da pomognu Heleni da odrasta bez deformiteta i olakšaju njeno djetinjstvo.

Zainteresovani mogu donirati pomoć na žiro-račun za BiH – IBAN: 554-402-000572-1086 Jovana Sekulić 76 238 Gornja Slatina /Šamac/ SWIFT: PAVLBA22, Pavlović internešnel banka Bijeljina.

Za inostranstvo broj računa je IBAN: BA395542030004281075 Jovana Sekulić 76 238 Gornja Slatina /Šamac/ SWIFT: PAVLBA22 Pavlović internešnel banka Bijeljina, BiH.

Broj računa za Srbiju – IBAN: 160-5310200112927-46 Jovana Sekulić Palmotićeva 22, Subotica, Banka inteza.

(Agencije)