Na području Šamca stotinjak socijalno ugroženih penzionera

Udruženje penzionera u opštini Šamac ima 2.300 članova, od kojih 930 živi u gradu, njih stotinjak je socijalno ugroženih, a veliki broj njih ima niske penzije, rekao je predsjednik Udruženja Ljubomir Čordašević.

Čordašević je rekao da je danas obilježen Dan Udruženja penzionera Šamac polaganjem vijenaca i cvijeća kod centralnog spomenika poginulima u odbrambeno-otadžbinskom ratu i nizom prigodnih manifestacija.

– Sinoć je održano takmičenje u šahu, a učestvovali smo na međuopštinskom i republičkom takmičenju u šahu. Na zahtjev Upravnog odbora Udruženja, opštinska organizacija Crvenog krsta će tokom narednih dana podijeliti higijenske i prehrambene pakete za 10 najugroženijih penzionera – naveo je Čordašević.

On je zahvalio opštini Šamac što je finansijski pomogla obilježavanje ovog dana, te Kulturno-umjetničkom društvu “Šamac” i svima koji su na bilo koji način podržali organizovanje ovih manifestacija.

Načelnik opštinske Službe za društvene djelatnosti Slobodan Stojić rekao je da opština Šamac podržava rad Udruženja penzionera i da je saradnja dobra, te podsjetio da su u avgustu učestvovali u finansiranju izleta za penzionere u Banju Vrućicu.

– Ove godine smo iz budžeta izdvojili 4.000 KM za finansiranje rada Udruženja, a nastojaćemo da sljedeće godine ovaj grant bude veći – kaže Stojić.

Tagovi: