U toku sanacija puta u dužini 300 metara

U mjesnoj zajednici Tursinovac u Šamcu u toku je sanacija puta u dužini 300 metara, za šta su opština i firme partneri izdvojili više od 20.000 KM.
 

Riječ je o firmama "ST-kop", "Sigma-komerc", "Ušće Bosne" i "Dule", koje vrše eksploataciju šljunka na šamačkom području. 

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević izrazio je zadovoljstvo što se nakon dugo vremena radi na sanacija ovog puta koji će biti podignut za jedan metar. 

-U sanaciju su se uključile četiri firme, kojima zahvaljujem. Negdje oko 1.600 metara kubnih šljunka nasuto je na put, biće postavljene 24 betonske cijevi i tako ćemo mještanima obezbijediti stalnu saobraćajnu komunikaciju sa ostatkom opštine- naveo je Milićević. 

On je dodao da mještani Tursinovca u zimskom periodu, zbog kiše i snijega, imaju poteškoće da izađu iz svoje mjesne zajednice, tako da ovo predstavlja dobar primjer da saradnja sa domaćim privrednicima može biti korisna za stanovništvo. 

-Osim lokalnih partnera i privrednika koji nam pomažu u aktivnostima i doniraju određena sredstva, narednih dana počinje asfaltiranje dvije ulice u dužini od 100 metara u naselju Jasenik, a riječ je o sredstvima dobijenim kroz odobreni projekat Vlade Republike Srpske- rekao je Milićević. 

Završeno je i asfaltiranje ulice Duga, u dužini od 350 metara u istoimenom naselju, u čijem finansiranju su učestvovali stanovnici ove ulice i opština Šamac sa po 50 odsto sredstava. 

(Agencije)