Šamac: U toku sanacija puta u Tursinovcu

U Mjesnoj zajednici Tursinovac u toku je sanacija puta u dužini 300 metara, a put je izdignut u visini od jednog metra.

Ukupna vrijednost radova je preko 20.000 KM koje je finansirala opština Šamac iz Budžeta sa partnerima, firmama koje vrše eksploataciju šljunka na šamačkom području „ST – Kop“, „Sigma – komerc“, „Ušće Bosne“ i „Dule“.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević izrazio je svoje zadovoljstvo što se poslije dugo vremena radi na sanacija ovog puta prema Tursinovcu.

- U sanaciju su se uključile četiri firme kojim ovim putem želim da se zahvalim. Negdje oko 1.600 m3 šljunka je nasuto na put i biće postavljene 24 betonske cijevi tako da mještanima obezbijedimo stalnu saobraćajnu komunikaciju sa ostatkom opštine – kaže Milićević.

On je dodao da mještani Tursinovca u zimskom periodu usljed kiše i snijega imaju poteškoće da izađu iz svoje mjesne zajednice, tako da je ovo dobar primjer kako se u saradnji  sa  domaćim privrednicima mogu napraviti pomaci korisni za stanovnike, pišu Posavske novosti.

- Pored  lokalnih partnera i privrednika koji nam pomažu u aktivnostima i doniraju određena sredstva, narednih dana počinje asfaltiranje dvije ulice u dužini od 100 m u naselju „Jasenik“, a riječ je o sredstvima dobijenih kroz odobreni projekat od Vlade RS. Asfaltiranje ulice u dužini od 350 m u naselju „Duga“ je završeno, a u finansiranju su učestvovali stanovnici iz ulice Duga 50% i opština Šamac sa 50% iz Budžeta“ – kaže Milićević

Tagovi: