Dobrodošli u 21. vijek i u BiH : Studenti ETF-a uče pod svijećama

Vijest za rubriku vjerovali ili ne! Strudentice Ženskog paviljona Elektrotehničkog fakulteta u Lukavici već danima žive u mraku i uče pod svijećama jer je Studentskom domu isključena struja!?

Struja je isključena 9. oktobra, a uprava Doma studentima je podijelila lojane svijeće, kako bi mogli da spremaju ispite i uče u ispitnom roku. Svijeće su upaljene u kupatilu, ali ne i u hodnicima, jer se štedi i na lojanicama, pa studenti viču dok prolaze hodnikom kako se ne bi sudarali.

U Ženskom paviljonu nema grijanja, u čitaonici nema struje niti svijeća, nema ni minimuma osnovnih higijenskih potreba, i uslovi studiranja su kao u 19. a ne 21. vijeku.

Studenti su u šoku, jer je ispitni rok u toku, a Uprava Doma nema odgovor na pitanje ko je odgovaran za katastrofalno stanje i veliku sramotu. Vrlo je moguće da studenti ispaštaju i da su koltateralna šteta političkih obračuna, i da je direktor Elektrodistribucije Pale Ljubomir Mrda kaznio partijske kolege jer nije prošao na izborima uprkos velikim sredstvima potrošenim i izvučenim iz javnog preduzeća.

Veliki Nikola Tesla izmislio je neizmjeničnu struju u 19. vijeku, a njegovi sunarodnici i studenti elektrotehnike u 21. vijeku proučavaju njegove izume pod lojanim svijećama.

Izvor: nebojsavukanovic.info