Održana međunarodna smotra folklora “MESFO Obudovac 2018”

Na Devetoj međunarodnoj smotri folklora “MESFO Obudovac 2018”, koja je održana u Šamcu, učestvovalo je više od 300 učesnika iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske.

Koreografijama i igrama iz svog kraja predstavili su se SPKD “Prosvjeta” iz Obudovca, KUD “Đura Jakšić” Bačkog Maglića, KUD “Masuka” iz Velike Plane i AKUD “Mladost” iz Čeneja, iz Srbije.

Učestvovala su i dva KUD iz Hrvatske – “Zora” iz Silaša i “Ostrovo”, te tri iz Brčko distrikta – SPKD “Krepšić” iz Krepšića, HKUD “Skakava 06” iz Gornje Skakave i KUD “Ražljevo” iz Ražljeva.

Manifestaciju u Domu kulture “Milan Jelić” sinoć je otvorio načelnik Službe za društvene djelatnosti Slobodan Stojić koji je pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo organizacijom i učešćem velikog broja mladih.

Шамац - Међународна смотра фолклор

Predsjednik SPKD “Prosvjete”, koja je i organizator ove manifestacije, Milan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj događaj prerastao u tradiciju, prenose agencije.

– Trudimo se da u ovim teškim vremenima očuvamo tradiciju, kulturu, igre i običaje naših krajeva – istakao je Nikolić.

Generalni sponzor je opština Šamac sa privrednicima i drugim donatorima iz Obudovca. Svim učesnicima dodijeljene su zahvalnice i prigodni pokloni.

Tagovi: