Pojačane kontrole brzine i alkoholisanosti vozača

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodiće u narednom periodu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i prisustvo alkohola u organizmu.

- Pozivaju se građani, vozači motornih vozila na maksimalnu opreznost prilikom kretanja u saobraćaju, sa posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila, kao i da prilikom učestvovanja u saobraćaju ne konzumiraju alkohol - saopšteno je iz Ministarstva.

Tokom 10 mjeseci ove godine u Republici Srpskoj neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok 18,4 odsto saobraćajnih nezgoda. U tom periodu desile su se 1.574 saobraćajne nezgode zbog neprilagođene brzine, od 8.559 ukupno evidentiranih.

- Zbog vožnje pod uticajem alkohola iz saobraćaja je isključeno 11.974 vozača od ukupno 15.571 isključenih iz saobraćaja - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske još jednom apeluje da se svi učesnici u saobraćaju pridržavaju zakonskih propisa, da vozači vožnju prilagode zimskim uslovima i ograničenjima kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih u saobraćaju podigli na viši nivo.