Rukometašice Srbije poražene od olimpijskog prvaka na EP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, poražena je od Rusije sa 25:29 (13:16) u prvom kolu druge faze Evropskog prvenstva.

Srpske devojke su hrabro ušle u duel sa olimpijskim šampionom, pa su u prvih 20 minuta držale utakmicu u egalu. Protivnik nikako nije uspjevao da stekne prednost, a izabranice selektora Ljubomira Obradovića su propustile šansu da steknu i dva gola viška.

Poslije propuštenih šansi došlo je do pada u igri Srbije i grešaka, pa je posljednjih 10 minuta u prvom dijelu na kraju, ispostavilo se, bilo i presudno za konačan ishod. Naime, Ruskinje su u tom dijelu meča stekle i pet golova prednosti, ali su rukometašice Srbije uspjele da se približe na minus tri, te su nagovijestile da se neće tek tako predati.

I zaista, početkom drugog poluvremena su uspjele da priđu na dva gola zaostatka (16:18), imale su i dvije igračice više u polju, ali ih je smušena u napadu koštala potpunog povratka u meč.

Takve propuste su Ruskinje znale da kazne, stekle su šest bodova prednosti, poslije čega nije bilo povratka, te su srpske djevojke na taj način doživjele drugi poraz na šampionatu.

Priliku za popravni izabranice selektora Ljubomira Obradovića imaće u ponedjeljak (21 sat), kada će im na megdan izaći rukometašice Crne Gore, prenosi Blic.