Kuzmić: Ništa Budućnost, samo Zvezda

Centar madridskog Reala Ognjen Kuzmić odbacio je mogućnost da dođe u Budućnost iz Podgorice.

Crnogorski list “Pobjeda” objavio je u utorak da je srpski košarkaš Ognjen Kuzmić prvi pik Jasmina Repeše i da je bivši igrač Crvene zvezde potencijalno pojačanje crnogorskog evroligaša, poslije odlaska još jednog nekadašnjeg košarkaša crveno-bijelih, Alena Omića.

- Ja idem u Budućnost?! Od tog nema ništa. Ni sa kim nisam pričao, niko me nije zvao. Vidio sam jutros da se pominjem, ali ni sam kim nisam pričao, niti planiram da idem negdje - rekao je Kuzmić za MONDO.

Srpski centar ima ugovor sa Realom do kraja sezone i za sada planira da ga odradi do kraja, uprkos maloj minutaži.

- Ozdravio sam, skroz se oporavio i sada treniram, radim i čekam svoju priliku. Imam ugovor do kraja sezone i imam još pet, šest mjeseci da razmišljam o budućnosti - uvjerava Kuzmić.

Na pitanje da li uopšte postoji mogućnost da se u slučaju neke dobre ponude vrati u ABA ligu, odgovorio je potvrdno, ali da to može da bude samo u Beograd.

- Ako bih se vraćao u ABA ligu, vratio bih se samo u Zvezdu - izričit je Kuzmić.

Osvajač NBA prstena sa Golden Stejtom  na visokom evroligaškom nivou igrao je u Crvenoj zvezdi kod Dejana Radonjića u sezoni 2016/17. i na 30 evroligaških mečeva bilježio 9,4 poena i 4,3 skoka po utakmici.

Nakon toga prešao je u Real Madrid, ali je na početku prošle sezone zadobio tešku povredu koljena. Trenutno ga trener Pablo Laso vrlo rijetko koristi, pošto su mu prve opcije Tavares, Gustavo Ajon, Felipe Rejes, pa i Klej Tompkins.

Vjerovatno su zbog toga u Podgorici vidjeli priliku da ga angažuju, međutim, Kuzmić se očigledno ne vidi u ekipi Budućnosti.

Mondo.rs