Đoković sa pet riječi izazvao ovacije publike i prozvao organizatore meča u Melburnu

Organizatori Australijan opena doživjeli su pravo malo “ribanje” kada je Novak Đoković progovorio o njihovom ponašanju tokom njegovog meča trećeg kola sa Denisom Šapovalovim.

– Probao sam da se održim u meču poslije onog i onakvog trećeg seta. Denis je igrao sjajno u toj dionici, ali, iskreno, i sam sam ga vratio u meč, sopstvenim neiznuđenim grešakama. Naravno, on je pokazao kvalitet i zašto je jedan od onih mladih zbog kojih ćemo s radošću gledati tenis – rekao je Đoković na terenu, odmah po završetku meča u kome je, uz nekoliko nervoznih trenutaka, trijumfovao nad supertalentovanim 19-godišnjakom.

Džim Kurijer je, kao “voditelj programa” na terenu Rod Lejver arene, upitao Đokovića šta je rekao sudiji kada je vidio da su se, potpuno neočekivano, upalili reflektori na stadionu, iako je sunca još uvijek bilo. Uostalom, desilo se to oko 17 sati po lokalnom vremenu, dodatna svjetla sigurno nisu bila potrebna, ali su uspjela da izvedu Novaka iz takta.

- Da li zaista želiš da znaš šta sam rekao sudiji? - rekao je nasmijani Nole Kurijeru, i dodao:

- Nema razloga da se pale svjeta kad imamo još četiri sata do smrkavanja - pa se okrenuo ka publici i sa pet riječi je digao na noge:

- Jeste li vidjeli dobro lopticu?

Kada su hiljade ljudi to pozdravile što ustajanjem, što aplauzima, što ovacijama, Đoković se osmjehnuo i poručio i njima i organizatorima:

- E, pa i ja sam.

Nasmijani veteran

Džim Kurijer je upitao Novaka šta misli o mladim snagama svjetskog tenisa, na šta je srpski as zastao na sekund i upitao kroz osmjeh: “A ja nisam više mlad, ja sam sad veteran?”.

Kada je dobio odgovor da jedino veterani imaju 14 grend slem titula, nasmijan je istakao da je divno što ima novih lica koji polako izlaze na najveću scenu, dodavši da mnogo očekuje od njih.

A na Kurijerovo pitanje koliko mu znači podrška iz lože, iz koje je je tren ranije izašao Noletov trener Marjan Vajda, istakao je da mu supruga najviše znači:

- Ona nije u loži ovdje. Ali, tu je Vajda… Ili nije (smijeh) On je mnogo više od trener, s njim sam dijelio dobro i zlo, uspone i padove, mnogo mi je drago što ponovo sarađujemo. Iskrneo, njega viđam češće nnego roditelje - zaključio je Novak Đoković.

(Blic)