Sutra oblačno vrijeme sa snijegom u većini krajeva

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje oblačno i prohladno vrijeme sa snijegom u većini krajeva i umjerenom kišom u nižim predjelima Hercegovine.

Doći će do povećanja snježnog pokrivača, posebno u centralnom planinskom pojasu, a na jugu obilnija kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U noći se očekuje oblačno vrijeme sa snijegom u većini predjela, na jugu sa kišom, a u centralnim predjelima i na istoku osim snijega moguća je kiša koja će lediti pri tlu.
Najviša dnevna temperatura iznosiće od minus jedan do pet, na jugu do devet stepeni Celzijusovih, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar na sjeveru, u južnoj polovini zemlje umjeren južni, a u planinama Hercegovine pojačan južni i jugoistočni.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Han Pijesak minus tri, Drinić minus dva, Mrkonjić Grad minus jedan, Ribnik nula, Sarajevo, Čemerno i Srebrenica jedan, Gacko i Nevesinje dva, Mostar i Foča tri, Bileća i Trebinje šest, te Neum deset Celzijusovih stepeni.