BL Volley domaćin završnice Kupa BiH: Krem ženske odbojke u Banjaluci

Završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine za odbojkašice, u petak i subotu, biće održan u banjalučkom hramu sporta, Dvorani "Borik",  a pored domaćina Bl Volley-a,  kome je pripala čast da organizuje jedan ovakav događaj, biće Sloboda iz Tuzle, Kula - Gradačac i prvi favorit, ekipa Bimal Jedinstva.

Predsjednik odbojkaškog saveza BiH, Alija Fatić izražava veliko zadovoljstvo što je Banjaluka ove godine domaćin završnog turnira, te kaže da ne sumnja da će sve biti na vrhunskom nivou.

- Srećan sam što je Banjaluka dobila organizaciju ovog finalnog turnira za odbojkašice, da ne bude uvijek u jednom mjestu, to je pozitivna promjena. Poželio bih svim akterima ovog turnira puno sreće, svim ekipama, da pokažu sve što znaju, a to su četiri najkvalitetnije ekipe u državi, svakako uz Gacko. Zadovljstvo mi je što će publika moći da uživa u najboljoj odbojci, a ko ne bude u dvorani moći će finale i da gleda putem BHT1 - kazao je Fazlić.

Trener BL Volley- a Davor Gambiroža, vjeruje da će ovo ukazano povjerenje maksimalno iskoristiti, kako u sportskom, tako i u organizacionom dijelu.

Takođe, pozvao je sve koji vole odbojku da u petak i subotu budu u "Boriku" i podrže njegove igračice, jer po njegovim riječima ovo je svakako praznik ženske odbojke.

- Mi smo našim rezultatima u ligaškom dijelu prvenstva prije posljednjeg kola obezbjedili drugu poziciju, pa smo imali dovoljno vremena da se spremimo za ovaj finalni turnir. Ekipa vrijedno trenira, idemo rutinama koje su nas i dovele tu gdje smo sada. Nadam se da ćemo ovaj finalni turnir odigrati na našem maksimalnom nivou, a ubijeđen sam da ni rezultat neće izostati - kazao je Gambiroža.

Korektor BL Volley - a Sonja Vujnić, koja je jedna od najbojih igračice ekipe iz najvećeg grada Srpske, i gdje leži glavna napadačka snaga, nagalašava da sa nesrpljenjem očekuje početak turnira, te vjeruje da ona i njene saigračice mogu preskočiti prvu prepreku

- Drago nam je da se finalni turnir igra u Banjaluci, atmosfera u ekipi je odlična, optimistične smo, dobro smo trenirale. Očekuje nas teška polufinalna utakmica, ali daćemo sve od sebe, da iz tog meča izađemo kao pobjednici. Nadamo se finalu - kazale je djevojka kojoj je najjači adut servis.

Podsjetimo, finalni turnir za odbojkašice počinje u petak (15.03) premijernim mečom od 17.00 časova, između ekipa Bimal - Jedinstvo i Sloboda (Tuzla). Svečano otvaranje tunira zakazano je za 19.00 časova, dok je meč između Kule - Gradačac i BL Volley-a na programu od 20.00 časova.

Finalni meč odigraće se u subotu, od 20.00 časova.

Miloš Vasiljević

Tagovi: