Kila šećera na banjalučkom „Kestenburgu“ od 50 do 100 maraka

Cijena ulaznica za predstavu „Šećer je sitan osim kad je kocka“, kojim se zatvara ovogodišnji Međunarodni festival studentskih pozorišta „Kestenburg“, kreće se od 55 do 105 maraka!

Cijena ulaznica od 11. do 14. reda je 55 KM, od šestog do desetog 85 KM, a cijena VIP ulaznice od prvog do petog reda je 105 KM. U pitanju je predstava beogradskog „Teatra na brdu“ u kojem igraju Andrija Milošević, Aleksandra Tomić, Sloba Mićalović i Viktor Savić.

Direktor festivala „Kestenburg“ Aleksandar Pejaković za mojabanjaluka.info kaže da su to cijene ulaznica samo za jednu predstavu, a ne za sve predstave na festivalu. On dodaje da su cijene ulaznica za „Kestenuburg“ kategorizovane.

- Ove cijene se odnose na prateći program svečanog zatvaranja festivala u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Zbog pogoršane epidemiološke situacije smanjen je broj sjedišta za publiku, a mi kao organizatori odlučili smo dodatno da smanjimo kapacitet da bismo obezbijedili sjedišta i za akreditovane novinare – kazao je Pejaković.

U planu je, dodaje on, da cijena ulaznica za takmičarski program bude od pet do 15 KM, ali do početka festivala pokušavaju da obezbijede sredstva sponzora kako bi ove ulaznice bile besplatne za sve građane.

- U svakom slučaju, novac od sponzora i onaj koji nam je odobren na konkurisma resornog ministarstva nemamo namjeru da ulažemo u komercijalnu prodaju i da umanjujemo cijenu koštanja predstave na svečanom zatvaranju - istakao je Pejaković.

Dio publike je ogorčen zbog ovako visokih cijena karata. Smatraju da za tim nema potrebe i da tolike cijene nisu ni u Beogradu ili Zagrebu. Cijena gostovanja, dodaju gledaoci, ne može da diktira cijenu ulaznice.

Za koga se organizuje „Kestenburg“? Jasno je da tu predstavu mogu da pogledaju samo oni koji mogu da izdvoje 50 ili 100 maraka za kartu, a to je publika koja u Banjoj Luci plaća kartu za pozorišnu predstavu deset maraka u gotovo svim prilikama. Ovaj festival ima podršku institucija i ne može i ne smije da bude komercijalan – kaže jedan od ogorčenih gledalaca.

M. Grubor / G. Dakić

Tagovi: