Šamac: Jednom dozom vakcinisana 2.354 lica, a revakcinisano je 1.495

U Domu zdravlja Šamac do danas su jednom dozom vakcine protiv virusa korona vakcinisana 2.354 lica, a revakcinisano je 1.495, rekao je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Jovan Živković.

Živković je naveo da se danas revakciniše 80 lica vakcinom “astra zeneka”.

On je dodao da su dobili informaciju da su resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske obezbijedile vakcine koje će biti dostupne i Domu zdravlja Šamac.

“Mi ćemo od početka naredne nedjelje početi sa vakcinacijom novih lica, kojih je prema našoj evidenciji preostalo 1.055, od kojih 197 sa više od 65 godina”, naveo je Živković, koji je i epidemiolog.

On je napomenuo da će imati dovoljan broj vakcina za imunizaciju preostalih na listi čekanja, ali da možda neće biti dovoljan broj vakcina po želji lica.

Živković je dodao da posljednjih 20 dana nema lica koja imaju virus korona, te da četvrtkom i ponedjeljkom testiraju lica koja imaju simptome, do sada ih je bilo pet ali nisu biti pozitivni na virus.

On je apelovao da građani ukoliko su vakcinisani van Doma zdravlja, i nisu u evidenciji Doma, da se jave porodičnom ljekaru kako bi biti evidentirani i kako bi potvrdili svoj vakcinalni status, a onda bi u Domu zdravlja imali i tačan broj vakcinisanih.

Tagovi: