Uskoro novi projekat na području Šamca i Vukosavlja

Predstavnici službe za lokalno ekonomski razvoj i predstavnici Nezavisnog biroa za razvoj (NBR) iz Modriče održali sastanak vezan za projekat ''Podrška mikrobiznisima i porodičnim preduzetnicima'' koje finansira EU u visini od 201.000 eura za tri opštine Šamac, Vukosavlјe i Domalјevac Šamac.

Partneri u projektu su NBR Modriča i lokalni tim za razvoj opštine Šamac.

Izvršni direktor NBR Enver Sarvan je izrazio zadovolјstvo i istakao da je Šamac tipičan i pravi primjer pripreme za projekat koji su pripremali zajednički prije godinu i po dana i zajedničkim radom identifikovali projektnu ideju.

„U isto vrijeme smo projekat zajedno razradili i on je odobren. Potpisivanje Ugovora biće obavlјeno 31. oktobra. Tiče se podrške oporavku od poplava, a projektom je predviđeno da se podrži i dio organizacija koje se bave razvojem, intervencijama u lokalnoj zajednici i prije svega intervencije prema onim privrednicima i ostalim koji čine privredni sektor koji su imali štetu od poplava“ - kaže Sarvan.

Sarvan podsjeća da su razgovarali o pripremi aktivnosti za početak i aktiviranje projekta.

„Opština Šamac je pokazala prema NBR odgovarajući pozitivan stav, jer smo mi dugo vremena partneri na prjektima počevši od poslovng inkubatora, razvojne zone, Posavina raj za lov i ribolov, projekat IRI koji je proglašen za najbolјi u Hrvatskoj koje je finansirala EU, a mi smo zajedno Šamac, NBR i Odžak i naši partneri iz Hrvatske bili u projektu“ – kaže Sarvan.
On podsjeća da je ovo nastavak jedne dobre saradnje, te se nada da će i korisnici ovog projekta biti zadovolјni.

(mojsamac.info)

Tagovi: