Sjećanje na žrtve UKC RS

Služenjem parastosa, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen-ploču danas je u Banjaluci u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske povodom Ilindana odata počast za pet poginulih radnika ove zdravstvene ustanove, koji su život dali za stvaranje Srpske.


Direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je ova zdravstvena ustanova jedan od rijetkih kolektiva, koji čuva sjećanje na svoje radnike poginule u odbrambeno-otadžbinskom ratu i vodi brigu o njihovim porodicama. 

"Ponosni smo na svoje borce, koji su za srpsku dali najvrednije što su imali – život. Osim toga, UKC je dao i veliki doprinos u spasavanju ranjenih i na desetine boraca spaseno je upravo u ovom centru", rekao je Đajić novinarima nakon parastosa. 

On je naveo da je rukovodstvo ove ustanove na raspolaganju članovima porodica poginulih boraca, sa kojima se sastao prije služenja parastosa i uručio im jednokratnu novčanu pomoć. 

"Naša vrata, za njih su uvijek otvorena i sa njima ćemo podijeliti sve muke i probleme, sa ciljem da njima i njihovim potomcima olakšamo život", rekao je Đajić. 

Predsjednik Boračke organizacije UKC-a Mile Čuković naveo je da je ovo osma godina da se služenjem parastosa i polaganjem vijenaca, ova zdravstvena ustanova sjeća svojih poginulih radnika. 

Majka Gorana Kajkuta, koji je poginuo kod Doboja 1994. godine, zahvalila je rukovodstvu UKC-a što čuva sjećanje na njenog sina, koji je stradao, kada je imao samo 23 godine. 

"Svake godine dolazimo na ovo obilježavanje, koje je organizovano za našu djecu i koje nam puno znači, kao i pomoć koju nam pruža rukovodstvo ove ustanove, kada nam zatreba", rekla je Milosavka Kajkut. 

Tagovi: