Šamac: 20 novih korisnika na novoj vodovodnoj mreži (FOTO)

Vršilac dužnosti direktora KP ''Vodovod i kanalizacija'' Mihajlo Đurđević rekao je novinarima da se, nakon odluke Skupštine opštine Šamac, od prije dva mjeseca kojom se smanjuje cijena priključenja, na novu vodovodnu mrežu priključilo 20 novih korisnika.

Đurđević je pojasnio da je cijena priključka na novu vodovodnu mrežu za korisnike mjesnih zajednica Škarić, Gornja i Donja Crkvina i Pisari iznosila 599 KM, te da su na zahtjev preduzeća odbornici Skupštine prije dva mjeseca donijeli odluku da se smanji za 200 KM u korist korisnika ovih mjesnih zajednica tako da cijena priključenja sada iznosi 399 KM.

„Kapacitet nove vodovodne mreže je 900 korisnika, a za godinu dana se priključilo svega 56 korisnika iz ovih mjesnih zajednica, što je 6%. Nakon odluke Skupštine, za dva mjeseca se priključilo 20 korisnika, a imamo još zahtjeva za priključenje“ – kaže Đurđević.

On dodaje da je preduzeće svjesno išlo u pravcu odricanja zarade od 200 KM u korist korisnika.

„Očekujem da ćemo za godinu dana imati 200 novih korisnika priključenih na novoizgrađenu vodovodnu mrežu. Ima mnogo zainteresovanih za priključenje i mi odmah po zaprimanju zahtjeva šaljemo ekipe na teren“ – kaže Đurđević.

Đurđević podsjeća da Šamac ima zdravu vodu za piće, bakteriološki i hemijski ispravnu.

„Institut za zaštiu zdravlja iz Doboja uzima uzorke vode na analizu dva puta mjesečno, dok Dom zdravlja Šamac to radi jedanput mjesečno. Pozivam sve građane, ukoliko imaju nedoumice oko ispravnosti vode, da nam se jave i mi ćemo odmah uzeti uzorak za ispitivanje“ – kaže Đurđević.

Tagovi: