Šamac: Održana izborna Skupština Udruženja penzionera

Na redovnoj Skupštini Udruženja penzionera Šamac potvrđen je mandat starom – novom predsjedniku Ljubomiru Čordaševiću, konstituisana Skupština i izabrani njeni organi.

Čodašević kaže da su izbori protekli demokratski, te da je na mjesnim zborovima urađeno sve kako i treba da bi današnja Skupštian bila brza i bez problema.

On kaže da su se poboljšali uslovi penzionera, te da su dobili još jednu prostoriju zahvaljujući Udruženju Nezavisni biro za razvoj iz Modriče i sufinansijeru opštini Šamac.

"Planiramo u narednom periodu održavanje različitih predavanja, komisija za rad udruženja, i drugi niz sadržaja. Očekujemo da penzioneri imaju i svoju web stranicu", kaže Čordašević.

On kaže da je socijalno ekonomska pomoć jedna od najvažnijih u daljem radu udruženja, kao što je i dosada bila.

"Mjesni odbori će dostavljati spiskove i prijedloge za najugroženije penzionere. Za protekle četiri godine Udruženje je za socijalno ugrožene penzionere kojih ima oko 500 sa penzijom od 170 KM izdvojeno 81.000 KM. Dosada je to bilo uglavnom od članarine penzionera, ali smo u dogovoru sa Opštinskom upravom da se pojača finansijski vid saradnje", kaže Čordašević.

Na šamačkom području ima preko 2300 penzionera.

(GlasRegije)

 

 

 

 

Tagovi: