Sutra oblačno vrijeme

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH se sutra prije podne očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme, uz dnevnu temperaturu vazduha između 26 i 31 stepen Celzijusovih, saopštili su meteorolozi.

Jutro će biti pretežno vedro uz malu do umjerenu oblačnost. Oko rijeka i po kotlinama na istoku i zapadu ponegdje će biti sa maglom, a tokom dana promjenljivo oblačno uz sunčane intervale i toplo. 

Kasnije popodne i predveče jače naoblačenje sa jugozapada i zapada donosi u noći kišu i pljuskove sa grmljavinom najprije u krajini, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. 

Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 11 i 16 a na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha između 26 i 31 stepena Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Danas je bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne je bilo magle ili niskh oblaka po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. 

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 12, Srbac 17, Čemerno 19, Han Pijesak, Kalinovik, Rudo, Goražde i Ivan-sedlo 21, Gacko, Bugojno i Sokolac 22, Mrakovica i Sarajevo 23, Nevesinje, Višegrad i Livno 24, Foča, Mrkonjić Grad i Srebrenica 25, Bileća, Šipovo, Trebinje, Drvar, Jajce i Trebinje 26, Gradačac, Zenica i Zvornik 27, Ribnik, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Stolac i Tuzla 28, Banjaluka, Bijeljina i Doboju 29, Mostar i Neumu 30 stepeni Celzijusovih.

Tagovi: