Šamac: Završeni ''Dani pozorišta 2017''

Predstavom „Neki novi klinci“, režisera Milana Božića, u izvođenju šamačkog pozorišta „Bibac“, u Šamcu je završena manifestacija „Dani pozorišta 2017“.


Božić je sinoć nakon predstave rekao da je cilj ove manifestacije, koju organizuje šamačko pozorište, da preraste u tradiciju i da okupi što više pozorišta.


„Na ovu manifestaciju dolaze pozorišta iz svih republika bivše Jugoslavije. Iduće godine slavimo jubilej - 10 godina postojanja“, rekao je Božić i podsjetio da je pauza napravljena samo za vrijeme poplava 2014. godine.


Božić je naveo da šamačko pozorište čini grupa amatera, koji i u predstavama obrađuju satirične i aktuelne teme, te da ova ustanova kulture opstaje zahvaljujući opštini Šamac kao generalnom sponzoru i ostalim sponzorima.


To je mala ekipa od 10 mladih amatera koji svakim danom izrastaju u profesionalce i svojim umijećem uspijevaju da nasmiju i obraduju publiku“, kaže Božić i dodaje da im je cilj da u teškim vremenima izmame osmijeh građana.
On je najavio da će u novembru šamačko pozorište učestvovati u „Danima pozorišta“ u Kotor Varošu, da će do kraja oktobra u Šamcu izvesti još jednu predstavu i dati doprinos humanitarnim akcijama.


Ljubiteljima pozorišne umjetnosti tokom pet dana trajanja manifestacije u Šamcu predstavila su se i pozorišta „Branislav Nušić“ iz Srbije sa predstavom „Maligna ćelija“, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Prnjavora sa dječijom predstavom „Kako nasmijati princezu“, pozorište „Scena“ iz Novog Grada predstavom „Strajilo Grmečlija“ i Dis teatar iz Banjaluke predstava „Osmi dan“.

 

(opstinasamac.org)

Tagovi: