Braća pretukla policajca pred crkvom

Braća Stojan (33), Mitar (31) i Veljko Blagojević (22) iz Foče predali su se policiji nakon što su pretukli zatvorskog čuvara Nika Simovića (23) u sačekuši ispred crkve u ovom gradu.

Blagojevići su napali mladića ispred hrama Svetog Save u ponedjeljak oko 22 časa, gdje su ga krenuli udarati, ali je on uspio da im pobjegne. Međutim, nije daleko odmakao, jer su ga Blagojevići sustigli na mostu kod rijeke Ćehotine i nastavili ga tući po glavi i drugim dijelovima tijela. Poslije premlaćivanja su pobjegli. Na lice mjesta stigla je policija koja je počela intenzivnu potragu za nasilnicima, a Hitna pomoć je prevezla mladića u Univerzitetsku bolnicu u Foči. Dan poslije napada braća su se predala fočanskoj policiji u pratnji advokata. Razlog tuče su, kako nezvanično saznajemo, ranije razmirice između mladića.

- Oni su se i prije svađali i kačili. I u maju ove godine su imali manjih razmirica. Očigledno je da se ti neraščišćeni računi i dalje nastavljaju - ispričao je izvor blizak istrazi.

Protiv napadača biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

- Osumnjičeni B. S, B. M. i B. V. su ispitani i teretimo ih za krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda - rekli su u Policijskoj upravi Foča.

Mitar i Veljko Blagojević odranije su poznati po krivičnim djelima. Mitra je 2008. godine Sud u Crnoj Gori osudio na četiri godine zatvora zbog premlaćivanja direktora lista "Vijesti" Željka Ivanovića. Zbog ovog napada osuđen je i Nikšićanin Radoman Petrušić. Veljko je 2014. zajedno sa maloljetnikom (17) uhapšen zbog krađe 2.000 KM iz prodavnice "N market" u Foči. Oni su sa fantomkama u večernjim časovima upali u prodavnicu i oteli novac od radnika. Pljačkaši su pobjegli i uprkos kiši i nevremenu, preplivali su rijeku Ćehotinu. Policija im je sve vrijeme bila na tragu pa ih je sustigla i uhapsila.

Kućno liječenje

Nakon premlaćivanja povrijeđeni policajac je prevezen u Univerzitetsku bolnicu u Foči.

- Pacijent je zadobio povrede u predjelu glave i tijela i bio je smješten na Odjeljenje neurohirurgije u Centar za hirurgiju. Juče je pušten na kućno liječenje - rekla je portparolka Univerzitetske bolnice u Foči Nataša Pavlović.

(GLAS)

Tagovi: