Nenaspavani i mamurni igrači odigrali tradicionalnu utakmicu

Svaka Nova godina prepozatljiva je po turneji četiri skakonice, koncertu u Beču, te prijateljskoj utakmici u malom fudbalu između ekipa „Dvorana Borik i prijatelji“ – „Fudbalske sudije Banjaluke“.

Tradicija je nastavljena i 1. januara 2018. godine, banjalučki hram sporta je bio svedok novog druženja sportista koji su zaboravili na nespavanje, mamurluk i bilo kakve obaveze. Došli su da ispoštuju tradiciju, a iako rezultat nije bio u prvom planu ekipa Borika i prijatelja je trijumfovala sa ubedljivih 11:4.

Da je ovo druženje bez obaveza pokazuju i diplome koje su uručene: Darko Janković, konobar u dvorani Borik, dobio je priznanje za „igrača koji je na dijeti“, „najtužniji posle poraza“ bio je selektor sudija Nenad Knežević, a Siniša Ivančević iz poraženog tima imao je „najveći radijus nekretanja, odnosno stajanja“.

„Kralj šale“ je Igor Garić („Borik i prijatelji), najbolji golman je Jovica keserović iz pobedničkog tima, a titulu najboljeg strelca (tri gola) i najboljeg igrača poneo je Nebojša Anđelić, koji je takođe član ekipe „Borik i prijatelji“. Diplome su uručene sudijama Nedejku šolaku i Slobodanu Zrniću.

"Najvažnije u svemu je da smo nastavili tradicije. Nažalost, nekih ljudi, koji su započeli ovo druženje, više nema, ali na nama je da je održavamo. Ubeđen sam da ćemo se družiti još mnogo godina", istakao je direktor Javne ustanove Sportski centar Borik Manojla Zrnić.

Borik i prijatelji – Sudije Banjaluke 11:4

SD Borik. Gledalaca: 50. Sudije: Šolak i Zrnić. Strelci: Anđelić 3, Trnjak, Garić, Božić po 2, Grujić i Radovanlija po 1 za „Borik i prijatelji“, Žarić 2, Stanivuković i Ajder po 1 za Sudije Banjaluke.

„Borik i prijatelji“: Keserović, Trnjak, Grujić, Garić, Anđelić, Božić, Lukendić, Bošnjak, Radovanlija. Treneri: Milutin Vučkovac i Željko Tešić:

Sudije Banjaluke: Mejakić, Stanivuković, Railić, Žarić, Ivančević, Ajder, Dragojević, Ćurlić: Trener Nenad Knežević.

Igrač utakmice: Nebojša Anđelić.

Piše: Darko Basara, Euro Blic

Tagovi: