Banjalučane uznemirila crna zastava u autobusu

Banjalučani, a posebno oni stariji sugrađani, koji su se jutros vozili autobusom na relaciji Starčevica – UKC RS, bili su neugodno iznenađeni crnom zastavom koju su ugledali u neposrednoj blizini vozača.

Crna zastava sa bijelim dvoglavim orlom i natpisom „Za kralja i otadžbinu – Sloboda ili smrt” kod nekih putnika evocirala je uznemirujuće uspomene.

"Ne znam za druge, ali za mene ova crna zastava sa ovakvim natpisom znači nešto protiv čega sam se borio, ali u tome očigledno ni ja ni moji saborci nismo uspjeli", ispričao je stariji sugrađanin.

Drugi putnici su takođe sa negodovanjem komentarisali da se ovakve stvari ne bi trebale nalaziti u autobusima javnog prevoza.

"Ako smo već svakodnevno zatrpani politikom i mučnim temama koje nam stižu sa tv ekrana, onda nam barem trebaju omogućiti da se osjećamo slobodno dok se vozimo u autobusima. Na kraju, treba imati u vidu da se u autobusu voze i naši sugrađani drugih nacionalnosti, koji nemaju izbora nego da ćute", zaključila je Banjalučanka koja je željela ostati anonimna.

Srpskainfo

Tagovi: