Košarkaši ''Vrbasa'' savladali ekipu Bihaća

Košarkaški klub invalida ''Vrbas'' u subotu je pobijedio ekipu Bihaća u prijateljskoj utakmici sa 30 razlike.

Naredna utkamica je u nedjelju je utakmica u Novom Mestu, gdje banjalučki košarkaši igraju finale NLB lige protiv ekipe Castelvecchio i idu na to da po peti put osvoje titulu, što bi bilo nezabilježeno u istoriji NLB lige koja se igra 20 godina.

Finale kupa BiH će se održati 18. aprila u Zenici protiv ekipe Zmaj iz Gradačca, dok 21. aprila ''Vrbas'' igra prvo kolo proljetnog dijela lige BiH protiv ekipe iz Bihaća.

"U Španiju bi trebalo da otputujemo 26. aprila, u grad Badahos, na final four Evro lige. To sve traži enormna sredstva i iziskuje velike troškove. Za sada imamo razumijevanje predsjednika gospodina Milorada Dodika i premijerke gospođe Željke Cvijanović. Očekujemo razgovor i sa gradonačelnikom gospodinom Igorom Radojičićem da bismo uspjeli odgovoriti svim ovim zahtjevima i prikupiti novac. Razočarao nas je ekspresan odgovor Vijeća ministara BiH, te Ministarstva civilnih poslova BiH gdje je pomoćnik ministra i sekretar iz NDP-a, da nas ne mogu podržati jer nemaju sredstava", izjavio predsjednik KKI "Vrbas".

On je poručio da treba da im "služi na čast kako se odnose prema klubovima iz RS".

"Pokušaćemo da obezbjedimo i rezervne dijelove za kolica. Planiramo organizovati veče sa prijateljima kako bismo i tu prikupili dio potrebnih sredstava, a najgora solucija bi bila da ne odemo u Španiju, ali se nadamo da je ta situacija isključena", rekao je Umičević. 

Tagovi: