Podjela regresiranog goriva na dvije pumpe u Šamcu

Obavještavaju se polјoprivredni proizvođači da je Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ovom Odjelјenju dostavilo prvi obračun regresiranog dizel goriva za 2018. godinu.
Pravo na regresirano dizel gorivo ostvaruju registrovana polјoprivredna gazdinstva, koja su ažurirala i korigovala podatke u Apif-u, prema odobrenim spiskovima koji su dostavlјeni elektronskom poštom i nalaze se na internet stranici opštine Šamac, a kupovina istog se može izvršiti od 30. marta do 30. novembra tekuće godine na benzinskim pumpnim stanicama u Šamcu i to:

1. Nestro petrol a.d. Banja Luka, BS Šamac,
2. G-petrol d.o.o (Gazprom petrol) BS Šamac.

Odobrena količina regresiranog dizel goriva za prolјetne i jesenje radove u 2018. godini iznosi:
- do 100 litara goriva po hektru – za sledeće kulture: njiva/oranica, bašta/vrt, voćnjak i vinograd,
- do 30 litara goriva po hektaru - za livade upisane kao način korišćenja polјoprivrednog zemlјišta u RPG sa minimalnom površinom od jednog hektra.
Takođe su odobrene dodatne količine regresiranog dizel goriva za korisnike koji su preuzeli regresirano mineralno đubrivo u 2012. godini i prema evidenciji JP „Robne rezerve Republike Srpske“ a.d. Banja Luka izvršili uplatu prije otpisa obaveza.
Pomenuti korisnici imaju pravo na dodatne količine regresiranog dizel goriva u visini regresa koji odgovara polovini iznosa uplate.
Korisnici regresirano dizel gorivo kupuju po maloprodajnoj cijeni umanjenoj za iznos regresa od 0,60 KM/litru.
Zahtjev za ostvarivanje prava na regres za dizel gorivo korisnici, nakon evidentiranja i protokolisanja, preuzimaju u prostorijama Opštinske uprave Šamac.
Opština Šamac

Tagovi: