Andrea, Dalibor i Ilija predstavljaju Šamac na Muzičkom takmičenju "Ritam Evrope"

U Šamcu je održana audicija za vreliko regionalno muzičko takmičenje „Ritam Evrope“. Članovi žirija imali su težak zadatak da od pedeset kandidata izaberu troje koje će produkcijski tim iz Beograda spremati za veliko finale takmičenja u Istočnom Sarajevu u junu.

Za audiciju u Šamcu vladalo je veliko interesovanje djece i mladih. Osim talentovanih pjevača i pjevačica, nastupili su i članovi plesnog kluba “Princes” iz Šamca i folklorni ansambl KUD-a “Posavina” iz Crkvine.

Stručni žiri ocjenjivao je sve- pjevanje, ritam, dikciju, ponašanje kandidata na sceni, držanje, pokret, osmjeh. Kandidatima je naveći izazov bio pobijediti tremu, a 15-godišnja Andrea Lazendić zbog samouvjerenosti na sceni, na najbolji način pokazala je svoj talenat.

-Nisam imala mnogo treme, pošto sam već nastupala ranije sa etno- grupom KUD-a “Posavina”iz Crkvine- rekla je Andrea Lazendić ne krijući radost zbog osvojenog prvog mjesta.

-Dugo sam se pripremala za ovu audiciju uz sugestije mog nastavnika muzike Radeta Bosića i veoma sam srećna što ću predstavljati svoj grad u “Ritmu Evrope” - kaže Andrea.

Andrein nastup u finalu takmičenja u Istočnom Sarajevu biće upotpunjen plesnom tačkom, koju će, uz profesionalnog koreografa, pripremiti njena dva drugara iz KUD-a “Posavina” Dalibor Lakić i Ilija Blagojević.

-Osjećaj je izvanredan, veoma nam je drago što smo baš nas dvojica izabrani iz folklornog ansamba i potrudićemo se da najbolje što možemo predstavimo Šamac i KUD “Posavina”- kaže Dalibor Lakić.

Pred predstavnicima Šamca u “Ritmu Evrope” su veliki izazovi, budući da će u finalu nastupiti u konkurenciji 14 gradova i opština Republike Srpske.

-Odabrali smo njih troje, audicija je bila teška, moram da priznam. Dvoumili smo se, nastupili su odlični pevači, plesači još bolji, a Andrea je devojka koja će na najbolji način predvoditi tim- rekao je Igor Karadarević, direktor programa “Ritam Evrope”.

Pripreme za veliko finale takmičenja “Ritam Evrope”, koje će prenositi Radio-televizija Republike Srpske iz grada domaćina, Istočnog Sarajeva, trajaće pet mjeseci. U tom periodu profesionalni tim pripremaće šamačku ekipu za nastup.

Audiciju u Šamcu podržale su sve osnovne i srednje škole, a generalni pokrovitelj je Opština Šamac.

M. L.

Tagovi: