Čičić tražio 32 miliona, dobio 225.000 KM

Kontroverzni biznismen Dragan Čičić neće dobiti gotovo ništa od 32 miliona maraka, koliko je potraživao u stečajnom postupku preduzeća “Zmijanje-Plast” iz Banje Luke čiji je bio vlasnik.

Tačnije, glavnom diobom na koju je saglasnost dao Okružni privredni sud u Banjoj Luci, pripašće mu 225.000 maraka, što nije ni jedan odsto od onog što je tražio.

Najveće potraživanje od nepunih 21 miliona maraka imao je preko svog preduzeća “Drvoplast” iz Konareva kod Kraljeva u Srbiji, dok se ostatak odnosi na njegove firme “Galames” u Banjoj Luci i Beogradu koje su ukupno tražile nepunih 11 miliona KM.

Kada je riječ o ostalim povjeriocima, nešto malo novca je dobio Fond PIO RS, koji je prijavio dug od 172,670 maraka, a kojem po glavnoj diobi pripada 1.225 KM.

Poreskoj upravi RS pripalo je 149,5 maraka po osnovu potraživanja koje je iznosilo 21.062 KM.

Imovina je prodana za oko 500.000 maraka, ali kada se odbiju svi troškovi za diobu je ostalo oko pola tog iznosa. Treba imati u vidu da preduzeće ne radi od 2002. godine i da je 15 godina svakodnevno propadala - kaže za CAPITAL stečajni upravnik Slavko Vujančević.

Ne ulazeći u način nastanka Čičićevih potraživanja, on kaže kako su ona sa pravne strane bila čista te da su izvodi sa otvorenih stavki bili mjerodavni.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE

capital.ba