CK Šamac: Posjeta korisnicima zdravstvene ustanove Garevac

Predstavnici Crvenog krsta Šamac posjetili su danas korisnike Javne zdravstvene ustanove za hroničnu psihijatriju u Garevcu kod Modriče i uručili im obuću, odjeću, posteljinu, pelene i druge potrepštine.


Sekretar Crvenog krsta Šamac Danica Radulović rekla je Srni da kada god imaju priliku posjećuju korisnike ove ustanove i da je sa šamačke opštine u ovu ustanovu smješteno pet lica koja su bila korisnici usluga šamačkog Centra za njegu i pomoć u kući.

Voditelj ovog centra Dragana Sofrenović istakla je da se svakog mjeseca povećava broj korisnika projekta "Zdravo starenje" i da je u januaru bilo njih 55 iz svih mjesnih zajednica sa područja Šamca, kojima redovno pružaju pomoć.

Ona je navela da je riječ o projektu koji švajcarski Crveni krst podržava u BiH od 2013. godine.

"Riječ je o programu njege i pomoći u kući koje organizacije Crvenog krsta u BiH sprovode uz podršku švajcarskog Crvenog krsta i lokalne zajednice. Očekivanja su ispunjena jer su sve veće potrebe za ovakvom vrstom brige za osobe treće životne dobi", rekla je Sofrenovićeva.

Ona je napomenula da je švajcarski Crveni krst sa ovom organizacijom u Šamcu i lokalnom zajednicom potpisao ugovor o podršci do kraja ove godine, nakon čega je predviđeno da lokalne zajednice preduzmu veće mjere finansiranja.

Tagovi: