Čubrilović: Međunarodna zajednica da prestane BiH posmatrati kao eksperiment

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da od međunarodne zajednice očekuje da prestane da BiH posmatra kao eksperiment i poligon na kojem mogu da eksperimentišu trećerazredni političari iz drugih zemalja i ovdje dolaze s jasnom porukom da nemaju ozbiljne namjere.


Kako drugačije protumačiti jučerašnje odluke. Ako je tačno da se ulazi u izmjene Ustava, što ni po kom osnovu Šmit nema prava, onda vidimo gdje se nalazimo – rekao je Čubrilović Srni.

Čubrilović, koji je i predsjednik DEMOS-a, kaže da od Kristijana Šmita ne očekuje ništa.

Čubrilović je naveo da od međunarodne zajednice očekuje da domaćim političarima kojima je narod dao povjerenje, a ne nametnutima, prepusti vođenje zemlje.

Šmit je sinoć, neposredno nakon zatvaranja biračkih mjesta na opštim izborima u BiH, nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH i u Ustav Federacije BiH, kako je navedeno, unio zahtjev za obaveznu saradnju.

U pisanoj izjavi Šmita objavljeno na stranici OHR-a navodi se da je ovom odlukom povećan broj delegata u Domu naroda FBiH, a prvi put ostali iz svih kantona mogu biti zastupljeni u ovom domu.

banjaluka.net