Dara i Budo se sreću 50 godina kasnije: Snima se nastavak serije “Dara iz Jasenovca”

Mirjana Karanović igraće Daru iz Jasenovca u istoimenoj mini-seriji, ekskluzivno otkriva Informer.

Poznata glumica će u drami reditelja Predraga Gage Antonijevića dočarati lik odrasle glavne junakinje, koju je u filmu tumačila mala heroina Biljana Čekić.

Antonijević kaže da je Mira bez razmišljanja prihvatila ulogu u seriji koja opisuje stradanje Srba u Hrvatskoj 1991. godine.

“Pregovori sa Mirjanom su završeni i ona je na oduševljenje svih nas prihvatila da glumi Daru iz Jasenovca, odnosno odraslu Biljanu Čekić. Miru je, kao i svakog čovjeka, veoma pogodila priča o jezivom stradanju našeg naroda u logoru Jasenovac i zato je željela da bude dio ovog projekta. Svojim talentom će sigurno mnogo doprinijeti kvalitetu serije”, otkriva čuveni reditelj za Informer i dodaje da još nije pronašao sve glumce za nastavak “Dare iz Jasenovca”.

“Još uvijek tražimo ko će igrati odraslog Darinog rođenog brata Budu i članove njegove porodice. Sve te uloge su zahtjevne i zbog toga pažljivo biramo glumce”, navodi.

Gaga kaže da će serija “Dara iz Jasenovca” biti sastavljena od filma i novih scena, koje će se snimati od oktobra.

“Radnja serije počinje 1991. godine za vrijeme ‘Zadarske kristalne noći’, kada je više od 2.000 naoružanih Hrvata krenulo u uništavanje i pljačkanje imovine Srba u Zadru. Baš tamo će se i sresti Dara i Budo, i to 50 godina poslije njihovog bjekstva iz Jasenovca. Njih dvoje dugo neće imati nikakav kontakt, jer će ih razdvojiti nakon napuštanja ‘logora smrti'”, priča sagovornik.

Dirljivi susret Dare i Bude poslije pet decenija gledaćemo upravo u Gaginoj novoj seriji.

“Budu je usvojila hrvatska porodica i on je cijelog života mislio da je Hrvat. Njegov sin će učestvovati u ‘Zadarskoj kristalnoj noći’ i paliti srpske kuće. Međutim, sve će se promijeniti kada se Dara i Budo poslije 50 godina ponovo sretnu. Vratiće im se sjećanje na bolnu prošlost iz Jasenovca”, otkriva Antonijević.

Mini-serija “Dara iz Jasenovca” imaće četiri epizode, a premijera se očekuje sljedeće godine na RTS uoči Božića. Premijeru filma “Dara iz Jasenovca” 20. februara na RTS gledalo je čak 2.650.000 ljudi. Ostvarenje reditelja Gage Antonijevića i scenariste Nataše Drakulić izazvalo je veliku pažnju i emotivne reakcije gledalaca.

Glavna junakinja filma Biljana Čekić objasnila je tada koje scene su joj najteže pale: “Bilo mi je potresno da iznesem scene sa mlađim bratom. Te scene sam najemotivnije doživela i zato su mi bile najteže”, rekla je mlada glumica.