Direktorica gazdinstva tužila „Šume“ zbog neisplaćenih plata

Vršilac dužnosti direktora šumskog gazdinstva „Panos“ Višegrad Jelena Suslovski podnijela je tužbu i pokrenula izvršni postupak protiv preduzeća „Šume Republike Srpske“ zbog neisplaćenih plata, otkriva CAPITAL.

Iz Uprave “Šuma RS” kratko je potvrđeno za naš portal da je tačno da je Suslovski pokrenula izvršni postupak radi naplate dvije neisplaćene plate.

Generalni direktor ovog javnog preduzeća Blaško Kaurin kaže da kao funkcioner Socijalističke partije podržava borbu za radnička prava, ali priznaje da je neuobičajeno da rukovodilac radne jedinice pokreće ovakav postupak.

- Rukovodioci brojnih gazdinstava bore se sa naslijeđenim problemima. Morao bih vidjeti sa pravnom službom da li se taj izvršni postupak odnosi samo na plate direktorice ili na plate svih zaposlenih u tom gazdinstvu, ali u svakom slučaju, mora se vidjeti kolika je njena odgovornost za poslovanje i kašnjenje plata - kaže Kaurin.

Jelena Suslovski nije odgovarala na naše pozive. Podsjećamo, ona je na mjesto v.d. direktora došla polovinom novembra prošle godine umjesto Miroslava Savića, ali nije uspjela da popravi poslovni rezultat.

Prema zvaničnim podacima, ŠG „Panos“ Višegrad za prvih šest mjeseci ove godine poslovalo je sa gubitkom od 307.000 KM.

Podsjećamo, Sindikat zaposlenih u „Šumama Srpske“ polovinom marta najavio je da će od 1. aprila stupiti u štrajk upozorenja. Poslije pregovora sa upravom odustali su od štrajka, ali ne i od svojih zahtjeva da se cijena rada u ovom javnom preduzeću poveća sa 175 na 220 KM.

capital.ba

Tagovi: