Djevojka ubila momka: Zabila sam mu nož u srce da ga utišam

 Djevojka ptužena za ubistvo svog momka rekla je tokom suđenja da ga je slučajno izbola nožem u vrat. Kazala je da je zapravo htjela zgrabiti kutiju koja je stajala pokraj kreveta. Šej Gruvs (27) se sudi zbog ubistva Frenkija Ficdžeralda (25) u julu prošle godine u njenoj kući u Havantu. Sveukupno ga je ubola 22 puta, a pri tome ona je izjavila da mu je zabila nož u srce da ga utiša.

Uplakana 27-godišnjakinja je danas ispričala poroti kako ju je Ficdžerald tokom svađe uhvatio za vrat te nije mogla ni disati ni vrištati. Dodala je da ga je slučajno ubola nožem u vrat, a zatim mu zabila nož u srce kako bi ga utišala.

Tokom suđenja se otkrilo da je Gruvsova nakon ubistva nazvala prijateljicu i smijala se, a zatim smislila alibi za sebe prema savjetima kriminalističkih dokumentaraca koji se baziraju na istinitim događajima. Optužena toliko voli takve vrste emisija da je na zidu svoje spavaće sobe uokvirila portrete ozloglašenih serijskih ubica, uključujući Teda Bandija i Džefrija Damera.

- Kada me uhvatio za vrat, nisam mogla disati. Imao je čudan pogled. Shvatila sam da me neće pustiti, bojala sam se za život. Htjela sam zgrabiti kutiju s police i udariti ga, ali sam slučajno uzela nož - ispričala je Gruvsova na sudu.

Došao je do zida i polako pao na pod. Iz vrata su mu izlazili mjehurići. Grudi mu se nisu micale, samo se čuo čudan zvuk. Shvatila sam da sam ga ubila. Htjela sam zaustaviti to hroptanje. Stavila sam ruku na njegov vrat, ali nije prestalo pa sam ga izbola nožem u srce - dodala je.

Porotnicima su pokazane prijeteće poruke koje je Ficdžerald slao optuženoj u kojima joj je pisao što će joj napraviti ako ga prevari. Gruvs je nakon toga svojim prijateljicama napisala da će zgrabiti sve što joj dođe pod ruku ako on postane nasilan.

- Imam nož u ladici pored kreveta - navela je u poruci.

Obdukcija je pokazala da je Ficdžerald imao 22 ubodne rane, od kojih su tri bile na predjelu vrata, a 19 na području grudnog koša. 27-godišnjakinja je na sudu rekla kako se ne radi o ubojstvu jer je djelovala u samoodbrani, prenosi "Daily Mail".

nezavisne.com

Tagovi: