Đokovićev potez sve oduševio: Igrao tenis u kolicima

Novak Đoković igrao je tenis u kolicima prije finala turnira u Tel Avivu.

Novak Đoković igrao je tenis u kolicima na dan finala turnira u Tel Avivu! Čeka srpskog igrača meč sa Marinom Čilićem za pehar na takmičenju u Izraelu, ali ga to nije spriječilo da pokaže svoju ljudsku stranu. Izašao je na teren, uzeo reket u ruke i onda sjeo u kolica. Pokazao je veliko poštovanje prema momku po imenu Ilaj koji je dobo priliku da razmijeni nekoliko udaraca sa srpskim asom.

Na snimku koji je objavljen na Instagramu Novak je prvo razgovarao sa njim. Slušao je savjete o tome kako da pomjera kolica, šta treba da radi, kako da se pravilno pozicionira za udarce. Poslije svega toga stali su na suprotne strane mreže i razmijenili udarce. Definitivno momenat koji ni jedan ni drugi neće zaboraviti. - Ilaj, bilo je sjajno igrati sa tobom - poručio je Novak putem društvenih mreža.

Nije ovo prvi put da Đoković igra tenis u kolicima, igrao je i na Australijan openu više puta i iskazao poštovanje prema ljudima koji se trude, ne odustaju i koji ne dozvoljavaju ništa da utiče na njihovu želju za bavljenjem sportom, bilo rekreativno ili na vrhunskom nivou. Srbin se poslije ovoga vratio na spremanje taktike za duel sa Čilićem, pobjeda mu donosi 250 bodova i pomaže mu na putu da obezbijedi mjesto na završnom turniru u Torinu što je ujedno i najveći cilj Novaka u ovom momentu.

mondo.ba