Dopremljeno 25.000 doza druge komponente "sputnjika ve"

U Republiku Srpsku isporučeno je novih 25.000 doza druge komponente vakcine "sputnjik ve" za imunizaciju stanovništva protiv virusa korona za šta je sredstva obezbijedila Vlada Srpske, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Nove količine koje su dopremljene danas u skladište uvoznika "Krajina grup" u Banjaluci namijenjene su za nastavak revakcinacije stanovništva protiv virusa korona vakcinom ruskog proizvođača, navodi se u saopštenju.

"Po završetku procedura vakcine će biti upućene zdravstvenim ustanovama koje sprovode imunizaciju stanovništva širom Republike Srpske", dodaje se u saopštenju.

Ističe se da je do sada, uključujući i ovu isporuku, u Republiku Srpsku na ovaj način stiglo ukupno 299.300 doza prve i druge komponente vakcina "sputnjik ve".

Iz Ministarstva zdravlja podsjećaju da se, prema uputstvima proizvođača, revakcinacija drugom komponentom "sputnjik ve" može realizovati u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite ističu da zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj raspolažu dovoljnim količinama vakcina više proizvođača protiv virusa korona i još jednom pozivaju građane da se što prije vakcinišu i tako zaštite svoje zdravlje i doprinesu što sveobuhvatnijoj imunizaciji stanovništva protiv ove bolesti.