Francuzi pripremaju dokumentaciju za preuzimanje banjolučkog aerodroma

Francuska kompanija „Vansi Aerodromi“ (Vinci airports) radi studiju izvodljivosti  kako bi ocjenila isplativost uzimanja pod koncesiju banjolučkog aerodroma, potvrdila je za CAPITAL ambasadroka BiH u Francuskoj Bojana Kondić Panić.

Kondić Panić je u kratkom razgovoru za CAPITAL pojasnila da je interes francuske kompanije za aerodrom u Banjoj Luci veliki jer je „Vansi Aerodromi“ već prisutan u regiji.

- Koncept koji oni razvijaju je mreža aerodroma u nekoj regiji, a budući da su se već pozicionirali u Beogradu i da su tamo ostvarili impresivne rezultate, dalje ulaganje u regiji vide kao priliku za pozicioniranje i low cost kompanija - istakla je Kondić Panić koja je i najzalužnija za dolazak ove kompanije u Banju Luku.

Naglasila je da im Banja Luka odgovara jer se nalazi između većih gradova kao što su Zagreb i Beograd, tako da je za ovu kompaniju to idealna pozicija za razvoj njihovog daljeg prisustva u regiji.

- Kompanija „Vansi Aerodromi“ inače radi po principu koncesija, a da li će na taj način biti realizovana i eventualna saradnja sa aerodromom Banja Luka biće definisano u daljim pregovorima, odnosno u procesu ugovaranja kojim će se precizirati svi detalji. Ono što je najvažnije za nas je da se radi o jednoj velikoj i veoma ozbiljnoj kompaniji koja je vodeći svjetski operater privatnih aerodroma - dodala je Kondić Panić.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE

CAPITAL.ba

 

Tagovi: