Haos u Gradskoj upravi: Bivši direktori Gradskog groblja došli na pres Stanivukovića (VIDEO)

U Gradsku upravu Banjaluka došli su Ratko Jokić i Željko Grbić, bivši direktori Gradskog groblja, jer žele da prisustvuju pres konferenciji banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

“Ova pres konferencija nije za one ispod 18 godina jer kriminal je rađen na groblju i radi se o morbidnim stvarima”, rekao je Stanivuković, nakon čega su predstavnici Gradskog groblja istakli da upravo on radi morbidne stvari.

Stanivuković je optužio Željka Grbića, bivšeg  direktora Gradskog groblja, da je sipao gorivo u privatno vozilo na račun Groblja u Banjaluci, prenose Nezavisne novine.

“Nakon 39 minuta  dovezao je i drugo vozilo u koje je natočio gorivo, a sve fakture su na Novo groblje”, rekao je Stanivuković, te je dodao da je da je Grbić prošle godine u februaru mjesecu za sedam službenih vozila 14 puta točio gorivo.

“Morbidan je vaš snimak. Ako imate saznanja javite tužilaštvu, MUP-u, a ne da snimate za Tiktok. Glasove skupljate na mrtvim ljudima”, rekao je Jokić, nakon čega je Stanivuković otišao u svoj kabinet napustivši zakazani pres.

Bivši direktori Gradskog groblja imali su namjeru da preuzmu govornicu kako bi medijima dali izjavu, međutim Stanivuković se vratio, a bivšim direktorima je rečeno da napuste objekat, što su i učinili.

Video OVDJE

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zajedno sa trenutnim direktorom “Gradskog groblja” Aleksandrom Milakovićem na pres konferenciji objavio je brojne pojedinosti o malverzacijama u ovom preduzeću koje je napravilo prethodno rukovodstvo.

Kako kaže riječ je o morbidnim stavrima kojih nema ni u filmovima.

- Pola miliona KM manjka na grobnicama, ono što je na stanju i na papiru se ne poklapa. Uživo vidite da je nečija grobnica a na papiru piše da je slobodna. Šta se radilo, kupovali su placeve, zelene površine, a na štetu firme su koristili sve radnike, materijal i ljudima naplaćivali 5.000 KM, a na firmu uknjiže 1.000 KM, a kada odete tamo vidite da ima sve. Po svakom tom mjestu oštećeno je za 5.000 KM preduzeće – kazao je Stanivuković.

Oni je naveo da su grobna mjesta prodavali najbližim članovima porodice.

– On je tetkama, strinama pa i ćerki kupio grobno mjesto. Ćerki je za Novu godinu kupio grobno mjesto za 994 KM, da bi ga potom prodao za 6.000 KM – kaže Stanivuković.

Stanivuković navodi da su oni po svakom grobnom mjestu koje su prodali, lično zarađivali i do 5.000 KM, a kako je preduzeće na kraju godine imalo dobit samo 4.000 KM.

– Kada bi pitali groblje, to je i dalje plac ali je izgrađeno grobno mjesto i prodano za 6.000 KM drugim licima. Te godine kada je ukućanima kupovao grobna mejsta pa prodavao, samo na jednom grobnom mjestu je dobio 5.000 KM, a dobit cijelog preduzeća je bilo 4.000 KM. Mi smo razmišljali kako ovo uopšte interpretirati.  Kome je to moglo pasti na pamet. To nema u najcrnjim filmovima – ističe Stanivuković.

On istakao i to da je jednom čovjeku prodano 40 grobnih mjesta, svako je platio ispod 1.000 KM a onda preprodaje za 5.000 KM.

 

Tagovi: