I prije početka sezone Trebinje puno turista

 Prvomajski praznici pokazali su da je krajnji jug Srpske idealno mjesto za odmor i uživanje. Proteklog vikenda, svi smještajni kapaciteti u Trebinju bili su popunjeni. To je sve uvertira za novu ljetnu sezonu koja zvanično počinje 19. maja. Turistički radnici i ove godine ističu da se traži krevet više.

U Trebinju gosti sa svih strana. Ljepotom juga, klimom, kulturnim nasljeđem, a najviše gostoprimstvom domaćina, očarani su svi koji dođu.

Među gostima, najviše onih iz regiona. Iznova se vraćaju u grad na Trebišnjici, ulicama starog grada, živosti u kafićima i restoranima, šarenilu trebinjske pijace i platana.

Mjesto više traži se u privatni apartmanima i u hotelskim smještajima. Velika zainteresovanost gostiju za Trebinje najavljuje odličnu predstojeću ljetnu sezonu.

- Kompleks je bio u potpunosti bukiran, imali smo blizu 800 gostiju. Djeluje nam i da su gosti zadovoljni, restorani su takođe u punom kapacitetu bili uposleni - naglašava Đorđina Petijević, izvršni direktor turističkog kompleksa, prenosi RTRS.

Žarko Vico, iz Turističkeorganizacije Trebinja, ističe da bi ova godina trebala dostići onu iz 2019, godinu prije pandemije.

- Nadamo se da će i ova 2023. godina koja je inače od strane svjetske turističke organizacije projektovana kao godina kada se vraća promet iz 2019. koji je bio globalni rekord mi smo je već prošle godine nadmašili za neki 80 odsto - ističe Vico.

Pored dobre gastro i vinske ponude, na koju su turisti navikli, spomenika, zelenila i parkova tu su i novi sadržaji Tutstičke organizacije.

Za ljubitelje adrenalina i ruralog turizma tu je vožnja kvadovima, a ni ovog ljeta neće izostati bogat kulturno-zabavni program.

nezavisne.com

Tagovi: