Ivana je u roku od 24 sata položila posljednji ispit na medicini i rodila bebu

Ivana Marković (25) uspjela je da u roku od 24 sata položi posljednji ispit na Medicinskom fakultetu u Beogradu i da donese bebu na svijet. Ova mlada mama, sada doktor medicine, odrasla je u porodici ljekara i bilo je logično da u takvom okruženju zavoli medicinu.

Sve ispite je dala u roku i uglavnom je samo desetke dobijala.

– Na početku šeste godine, u novembru, saznala sam da sam trudna. To je u meni probudilo veliku želju i dalo snagu da sve ispite položim što prije, prije porođaja. Srećna sam što sam to i uradila. Posljednji ispit, ORL, dala sam 9. juna. Taj dan je počeo sa malom tremom i velikim uzbuđenjem jer je poslije šest godina i velikog broja ispita došao i taj dan da se položi posljednji. Taj dan, nakon uspješno položenog ispita sa desetkom, sa fakulteta sam izašla prepuna pomiješanih emocija, naravno pozitivnih – objašnjava Ivana.

Iako joj je do porođaja ostalo još mjesec dana, ona se porodila sutradan ujutru.

– Često se sa drugaricama našalim da me je beba ispoštovala za ispite. Iskrena da budem, trebalo je malo vremena da prođe kako bi se svi utisci slegli kao i emocije, nakon čega sam bila veoma srećna, ispunjena i ponosna – kaže ona.

Tu naravno nije bio kraj, Ivana je morala da položi i diplomski ispit.

– Diplomski mi je bio zakazan 12 dana kasnije. Završne pripreme i ponavljanje za diplomski obavila sam u porodilištu. Uspješno sam odbranila diplomski 22. juna na katedri hirurgije, naravno uz podršku mojih najbližih. Diplomiranje i porođaj su dva najbitnija događaja u životu svake žene i izazivaju veoma jake emocije, samo drugačije prirode. Drago mi je da sam te emocije podelila sa svojim najbližim ljudima – dodaje Ivana.

To što se ostvarila u ulozi majke ne znači da odustaje od svoje karijere, naprotiv, Ivana kaže da „obavezno planira dalje usavršavanje i specijalizaciju“.

Takođe ističe da joj je porodica od velike pomoći, piše Zadovoljna.rs.

 

srpskainfo.com

Tagovi: