Izbjegli požar u zadnji čas, ostali bez stvari i dokumenata (VIDEO)

Restoran ”Komuna” u Ribniku kao i nekoliko apartmana i kuhinja izgorjeli su u požaru koji je jutros izbio, a gosti iz Švedske među prvima su primijetili vatru te su u zadnji čas alarmirali nekoliko Italijana koji su bili u sobama te ih tako spasili.

Potvrdio je ovo "Glasu Srpske" menadžer restorana Milenko Vasiljević koji je rekao da u požaru na sreću niko nije povrijeđen, ali je šteta ogromna.

- Požar je buknuo jutros prije radnog vremena i konobari, koji su spavali u apartmanima, kao i gosti iz Švedske su prvi osjetili dim. Šveđani su lupali na vrata gostiju iz Italije i oni su u posljednji čas uspjeli da izađu iz soba. Rekli su da su čuli protivpožarni alarm, ali ipak su posljednji izašli iz soba te su im sve stvari izgorjele, dokumenti i slično - rekao je Vasiljević.

Istakao je da se požar veoma brzo proširio i do dolaska vatrogasaca cijeli objekat koji je drveni se pretvorio u buktinju.

- Vatra se veoma brzo širila i nije se mogao spasiti objekat restorana i sobe koje su bile iznad. Tu je bila i ogromna kuhinja koja je takođe uništena u požaru. Ne znamo šta je izazvalo požar i to treba da utvrde istražni organi. Ovo je velika katastrofa. Vlasnik se nalazi u Austriji i obavijestili smo ga o svemu - rekao je Vasiljević i dodao da su na terenu policajci koji vrše uviđaj.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad rekli su da je požar prijavljen u 5.45 časova.

- Izgorio je ugostiteljski objekat, povrijeđenih lica nema. Na licu mjesta su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Mrkonjić Grada i Ribnika, koji su lokalizovali požar. Uviđaj na licu mjesta izvršiće se kada se za to stvore uslovi - kazala je  portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Tagovi: