Jedan mladić ispao iz vozila, a drugog izvlačili vatrogasci (VIDEO, FOTO)

Mještane naselja Zvečka, kod Obrenovca, jutros je probudio jak udarac. Prema riječima očevidaca, dvojica neimenovanih mladića, samo su čudom preživeli katastrofalni sudar koji se desio jutros oko pet časova.

Od siline udara, automobil marke “alfa romeo” se skoro pa zalijepio za banderu. Jedan od mladića je ispao iz vozila, dok je kod izvlačenja drugog iz vozila, morala da interveniše vatrogasna ekipa, koja je sekla lim da bi došla do njega.

Prema riječima Ljiiljane Beljinac, žene koja im je prva pritekla u pomoć, tokom slijetanja sa puta i udara u banderu, čuo se jak udarac praćen oblakom prašine.

– Otišala sam na sprat, kuća mi je prekoputa, da otvorim prozor. Tog momenta sam čula jak udarac i vidjela veliki oblak prašine. Ja sam mislila da je udareno kuče. Usput, dok sam strčala niz stepenice, rekla sam kćerki “Mico, zovi hitnu”. Ona je zvala hitnu, a ja sam pogledala vidjela sam dva dečka. Jedan je bio krvav, telefonirao je.. Bila sam sa njima, niko nije htio da stane, da vam kažem, kamenja je bila puna ulica, reko udariće me kamen, ja sam u pidžami. Sve zaustavljam rukama da stanu, niko nije htio da stane – priča ona pred kamerama.

Dok je čekala da dođe hitna pomoć, Ljiljana je pomogla nesrećnim momcima koliko je mogla, donijevši vodu i med sa namjerom da ih povrati i osvježi. Ubrzo su počeli da pristižu i drugi ljudi. Kako kaže, jedan je bio pored kola, dok je drugi bio zarobljen unutar od udara, zgužvanog automobila.

– Pozlilo mu je, donijela sam balon vode, donijela sam med, donijela sam vodu da ga osvježim. Hitna je došla, policija je došla, ali ovog dečka nisu mogli da izvade iz kola, dolazili su vatrogasci i oni su sjekli i izvukli su ga. U međuvremenu, došla je jedna djevojka. Pitala sam je odakle je, ona kaže iz Obrenovca. Sine, znaš li ko su mu majka i otac, da zoveš. Ona reče znam, i otrčala je, dovela majku i oca, oni su tu kod Braće Joksića, i to je bilo to. Znači, vatrogasci su ga izvadili, hitna pomoć mu je dala infuziju u kolima i otišli su – priča i dalje uznemirena Ljiljana.

Kako je saznala od djevojke sa kojom je pričala, mladići su najverovatnije išli na posao. Što se tiče stanja u kojem se nalaze mladići, navodi se da im život nije ugrožen, ali da je mladić koji se nalazio na mjestu suvozača prošao sa teškim tjelesnim povredama, prenosi Blic.

– Ja mislim da su od kuće krenuli na posao, kaže mala, da ih je čekala ta djevojka u Obrenovcu. Sa ove strane, pošto su im kuće vamo, u pet tačno, eto. Pomogla sam koliko sam mogla. Dugo je ležao, jadan, ništa nije pričao u kolima. Ne znam da li je svjestan bio, ali ništa nije bio pričao. Evo, cijeli dan sjedim, ne znam gdje se nalazim – rekla je ona na kraju razgovora za “RTV Mag”.